måndag 26 oktober 2009

Fri musik från Jamendo 9: Allison Crowe

Nu sänker jag tempot lite med musik från en kanadensisk, internationellt känd stjärna som kan vara bekant sen tidigare. Hon heter Allison Crowe och gör musik som plockar friskt från pop, rock, country och blues, med personliga och underbart berörande låtar som resultat.

Jag vet knappt var jag ska börja hylla Allison, hon är en fantastisk artist som har tagit sitt öde i egna händer. Hon komponerar, skriver texter, spelar, sjunger, agerar studiotekniker, planerar turnerer och driver sitt eget skivbolag. Hon försörjer sig med framgång på sitt artisteri och har turnerat genom både Nordamerika och Europa under vilka hon satt upp hyllade konserter i flera större städer. Hon har hittills släppt 6 skivor, det har gjorts två längre TV-program om henne och hon har legat bland topp tre på Amazon.com's topplistor över nedladdad musik.

Glömde jag säga att denna framgångsrika artist skyr den traditionella musikindustrin och släpper all sin musik under Creative Commons licenser för fri nedladdning och spridning?


Hennes låtar är främst ballader, ackompanjerade av gitarr och piano, som hon framför med känsla och närvaro. Man märker verkligen att hon brinner för sin musik och att låtarna är personliga för henne. Ni kan lyssna på hennes första album "Lisa's Song + 6 Songs" genom att klicka på widgeten nedan och om det ger er mersmak så kan ni lyssna på och ladda hem resten från hennes sida på Jamendo.

  
[intressant?]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar