torsdag 22 oktober 2009

Android har vind i seglen...

Det tycks hända mycket för Android nu, det fria, linuxbaserade operativsystemet från Google för mobiltelefoner och annan lättare utrustning...

Först så nämnde Computer Sweden (pappersversionen, så ingen länk tyvärr) i en notis att Motorola nu satsar allt på Android och att nästan alla deras kommande mobiler kommer att vara Android-baserade. På annan plats kan man läsa att de har planerat över 20 kommande Android-telefoner.

Sedan avslöjar Washington Post att Verizon:s (stor mobiloperatör i USA) kommande flaggskeppstelefon ska bli en iPhone killer baserad på Android med i det närmaste fantastiska specar. Den tycks hyllas av alla som har fått känna på den och ska släppas mycket snart.

Wiseandroid.com rapporterar att det inom kort kommer att ha släppts över 50 Android telefoner runt om i världen och ger oss hela listan.

Sen slänger Wired ut läckta uppgifter om Barnes & Noble kommande "Kindle killer", en elektronisk bokläsare baserad på, just det... Android!

Dessutom har Acer släppt en netbook förinstallerad med Android och Archos en internet tablet som kör Android.

Det är därför inte förvånande att Gartner har förutspått att Android år 2012 kommer att äga 18 procent av marknaden för smartphones medans Iphone får 13,6 procent och Windows Mobile får nöja sig med 9 procent.

Verkligen positiva nyheter för alla frihetsälskande Linuxanvändare som kanske sneglat på en iPhone men vill ha ett fritt, linuxbaserat operativsystem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar