onsdag 21 oktober 2009

Det drar ihop sig till release...

Det drar ihop sig till release av en ny version av Ubuntu. Gränssnittet har putsats, buggar har fixats, prestanda och kompatibilitet har förbättrats och vi kan alla förhoppningsvis se fram emot en förbättrad upplevelse.

Men om vi lyfter blicken lite från vårt eget skrivbord och våran lilla community så är detta också ett utmärkt tillfälle att låta fler få veta om och känna på Ubuntu. Många kommer att vara sugna på att byta från XP och Vista när nyheterna nu fylls av information om de nya operativsystem som släpps denna månad.

Vi kan alla göra något för att dra ett strå till stacken! Berätta för arbetskamrater, vänner och bekanta om hur ni installerat Karmic Koala och hur mycket ni tycker om det. Ge en Ubuntu-skiva till en god vän som ni tror skulle vara beredd att prova, blogga om det, sätt på dig en Ubuntu T-shirt eller sätt upp lite affischer och anslag på jobbet, på skolan, i affären eller i trappuppgången.

Ett utmärkt och enkelt sättt att sprida information är att skriva ut och sätta upp några av de affischer som man kan hämta från SpreadUbuntu. Där kan ni bl a hitta mina svenska affischer som lämpar sig alldeles utmärkt för ändamålet.

 [intressant?]

2 kommentarer:

  1. Apropå affischer så skulle vi behöva din hjälp på "våran lilla community". :) Skulle du kunna göra en A4 om releaseträffarna? Tanken är ju att de ska vara även för en intresserad allmänhet och de kan behöva marknadsföras. :)

    SvaraRadera
  2. Buddy Jesus: Det gör jag gärna om jag hinner. Det är ganska mycket som pågår i mitt liv just nu men jag ska ta en titt och se om jag hinner göra något.

    Du får gärna kontakta mig på tord.jansson på googles välkända mailservice med lite idéer och förslag. Jag ska kolla in forumet också.

    SvaraRadera