tisdag 13 oktober 2009

Fri musik från Jamendo 3: Hungry Lucy

Hungry Lucy är en amerikansk duo bestående av War-N Harrison och Christa Belle. Tillsammans så har de gjort musik under namnet Hungry Lucy sedan 1998 och släppt 4 CD, en DVD, ett nätalbum och tunerat över USA flera gånger.

2006 så tröttnade Hungry Lucy på musikindustrin, blev inspirerad av hur fri programvara har utvecklats och började släppa allt sitt material under Creative Commons. War-N är även programmerare i grunden och väl bekant med fri programvara och ser CC licensieringen av Hungry Lucys material som ett sätt att ge tillbaks till den gemenskap som gett honom de verktyg som han använder både för att producera musik och program.

Hungry Lucy är även aktuella med kommande Ubuntu 9.10, då en av deras låtar finns med på installationsskivan som en del av Ubuntus free culture showcase.

Jamendo hittar man idag tre skivor av Hungry Lucy och även om det rör sig om välproducerad och lättlyssnad musik så kan den knappast betecknas som mainstream. Namnet har de hämtat från en amerikansk spökhistoria och inspirationen märks på både musik, text och sång. Resultatet är drömmande, suggestiv musik med oftast mörka texter framförda av en förtrollande röst som trots sin spädhet dominerar låtarna. Lyssna och bedöm själv om Hungry Lucy är något för dig genom att klicka på widgeten nedan. Sen kan ni lyssna på och hämta resten av deras album här.3 kommentarer:

 1. Hmmm... Du har prickat tre av mina favoriter nu... intressant ^^

  SvaraRadera
 2. Beelzebjörn: Kul att se att även du läser min blogg ibland och att vi hittills har ganska samstämmig musiksmak :) Den kommer säkert att glida isär mer framöver när jag kommer in på lite andra stilar...

  Vi ses på Parley!

  SvaraRadera
 3. Jag är överallt!
  Jag är det bara diskret, emellanåt ^^

  SvaraRadera