tisdag 12 januari 2010

Piratpartister - det är dags att välja!

Till alla er som är piratpartister så vill jag bara uppmana er att ta lite tid och leta fram de kandidater ni vill se representera er i riksdagen och rösta!

Tiden är snart ute och därmed er chans att påverka. Enligt vad jag fick höra för en vecka sen på ett lokalt, informellt möte så har endast en liten procentandel av oss röstat. Det innebär att varje röst nu väger tyngre och ert inflytande är större än vad ni kanske själva inser.

Även om ni kanske känner att ni inte kan göra ett väl övervägt val där ni i detalj granskat var och en av de över tvåhundra kandidaterna så är det ändå bättre att ni går in, läser på om några slumpmässigt utvalda kandidater och röstar på de som ni anser vara mest lämpliga. Visst, ni kanske missar några ännu bättre kandidater men om många gör på detta sätt så kommer ändå ett bra urval att gallras fram då andra kommer att hitta de som ni har missat och man kommer att kompensera varandras missar och tillsammans skapa ett bra urval.

Du behöver faktiskt bara rösta bättre än vad ett rent slumpmässigt urval skulle ge för att bidra positivt då att inte rösta alls kan jämställas med att ge alla kandidater en röst var.

Att medlemmarna själva får rösta fram ett politiskt partis kandidater och därmed vara delaktiga i valberedningen är såvitt jag vet unikt för Piratpartiet i svensk politik och visar på Piratpartiets starka ställningstagande för demokrati men då krävs också ett egagemang från medlemmarna för att processen ska bli lyckad. För få röster kan innebära att en annan strategi måste väljas till nästa val då risken för kupper i ett val med lågt valdeltagande är överhängande.

Röstar gör ni naturligtvis på Piratpartiets hemsida och sista dag är 17:e Januari.

[intressant?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar