onsdag 20 januari 2010

Fri musik från Jamendo 28: Silence is Sexy

Nu blir det dags för lite hederlig indie pop/rock igen, denna gång från ett holländskt band vid namn Silence is Sexy! Bandet har hållit på i några år och är starkt dedikerade till Creative Commons och sitt stöd för torrent-sajter, något som de också fått uppmärksamhet för i Holland i form av TV-intervjuer och priser för sitt kreativa sätt att sprida sin musik.

Hittills har det blivit två fullängdsalbum och två spinoffs på senaste albumet: en instrumental version och ett samarbete med kubanska Royal Republican Orchestra som arrangerat och tillsammans med gruppen framfört fyra av deras låtar. Detta måste vara första gången ett Creative Commons band på detta sätt fått samarbeta med en etablerad symfoniorkester och resultatet är mycket lyckat!

Samtliga deras alster kan naturligtvis laddas ner från Jamendo och jag har denna gång valt att länka in två av deras album, först är senaste fullängdsalbumet This Ain't Hollywood. Klicka på widgeten nedan för att spela.

  

Därefter har vi resultatet av samarbetet med Royal Republican Orchestra, en EP med namnet This Is Hollywood:

  

Klicka på någon av widgetsen ovan för att spela. Som vanligt så kan båda albumen samt gruppens övriga alster laddas ner från deras sida på Jamendo och man kan där även skänka en slant. Silence is Sexy har även lovat att ett tredje album nu är på gång, något som jag klart ser fram mot!

[intressant?]

2 kommentarer:

  1. Kul! Vill bara tipsa om detta.
    http://www.jamendo.com/en/album/30626

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset Jerker! Den artisten hade jag missat och jag saknar allmänt bra framföranden av klassiska stycken i min samling.

    Han kommer garanterat med bland framtida rekommendationer! :)

    SvaraRadera