tisdag 13 april 2010

Ingen mer fri musik på Ubuntu-se.org

Detta är ett meddelande riktat till alla som följer min blogg via Ubuntu-se.org:

Jag har nu upphört att publicera mina tips om fri musik på Ubuntu-se.org/planet. Orsaken är att de egentligen inte hör hemma på en sida om Ubuntu, så framöver får ni följa min blogg tordj.blogspot.com direkt om ni vill fortsätta få mina musiktips. Mina Ubunturelaterade inlägg kommer ni kunna fortsätta läsa via Ubuntu-se.org.

Jag hoppas att de flesta av er har haft glädje av mina musiktips och väljer att fortsätta läsa dem. Jag har redan lagt upp ett nytt så titta in för att inte missa en nylanserad hip-hop diva i världsklass...

4 kommentarer:

 1. jag tycker att musiktipsen varit utmärkta.

  SvaraRadera
 2. Det känns ju lite nitiskt att mitt enda ifrågasättande (samt din egen fundering) ska vara vägledande för hur du valde att göra. Fast å andra sidan var ju syftet med mitt inlägg detta, att det blev rätt OT jämfört med ubuntu-se.org:s huvudsakliga innehåll borde vara. Dock kan jag ju känna att de som nu har samma sympatier som du när det gäller musik släppt under Creative Commons borde ha en liknande samlingssida som Ubuntu-se.org där även andra skribenter kan ge tips på fri musik. Såvida det inte redan finns kanske det är en idé till en ny sida där du kan få fler människor att bidra. Musikintresserade människor är ju ofta trots allt ett väldigt engagerat släkte. Chansen att få andra musikintresserade att skriva kanske därför är rätt god.

  Det som är trevligt med musikrecensenter är ju att man efter ett tag hittar de som korrelerar väldigt väl med ens egen musikstil. Det är därför ofta det bästa sättet att hitta ny musik enligt min mening.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Björn: Du är inte den enda som tycker att musikinläggen var OT, det tyckte jag själv också ;)

  Jag tror att det femtiotal inlägg jag har gjort har tjänat sitt syfte med att uppmärksamma Ubuntu-se:s läsare om att det finns bra fri musik som de kan hitta bl a på Jamendo eller min blogg och jag tänker fortsätta att slänga in lite blänkare då och då även om jag inte längre postar hela inlägg om detta.

  Jag har lekt med tanken om en samlingsblogg för cc-licensierad media (musik, film och böcker främst) så om jag hittar andra med samma intresse och inriktning så kan det nog bli en sådan i framtiden.

  När det gäller mina musiktips så skulle jag inte alls kalla dem musikrecensioner då de har haft ett helt annat syfte och inriktning. Jag har inte hållit mig till någon speciell stil utan tvärtom försökt hålla ett så brett fält som möjligt för att ge något till alla och ofta tipsat om musik som jag inte lyssnar på själv. Det viktiga har varit att det jag presenterar är fritt, håller en hög musikalisk kvalité och kan uppskattas av mina läsare då syftet främst har varit att främja en samhällsskiftning mot fri musik. Det är dags att vi kollektivt ger fingret åt de stora mediabolagen som genom lobbying och annat redan har orsakat allt för stor skada genom införande av restriktiva lagar och främjande av ett fascistiskt distributionssystem som motarbetar en av våra viktigaste mänskliga impulser, nämligen den att dela med oss till vår omgivning. Vilken musik folk föredrar att lyssna på är för mig sekundärt till hur många jag kan få att upptäcka och börja sprida den fria musiken. Inte för att du sagt något annat, jag ville bara förtydliga mig. ;)

  SvaraRadera