Nu blir det dags för lite amerikansk pop/rock från en soloartist som under 2007 gick under namnet Slim och släppte albumet Interstate Medicine för fri nedladdning från Jamendo. Numera ingår han i gruppen Radio Nowhere som tyvärr ännu inte släppt någon musik fri under Creative Commons.
Interstate Medicine är i alla fall ett välgjort album av en kille med schysst sångröst och en blandning av snabbare och lugnare låtar som jag kan rekommendera alla som gillar denna typ av amerikansk rock.
Klicka på widgeten neda för att lyssna eller besök Slim's sida på Jamendo för att tanka hem albumet.
[intressant?]
onsdag 7 april 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag tycker att dina musikinlägg är väldigt off topic för att ligga på ubuntu sverige-bloggsidan. De är förmodligen minimalt intressanta för folk som förmodligen följer sidan för de är intresserade av Ubuntu eller öppen källkod. Dina övriga inlägg har jag ingen invändning mot men just musikinläggen känns som de borde filtreras bort från Ubuntu Sverige-sidan. Tycker du inte?
SvaraRaderaMvh
Björn
Björn:
SvaraRaderaJag har funderat över detta och kan ta bort dem från sidan om Ubuntu-se's läsare uppfattar dem som oönskat brus, men din kommentar är den första negativa jag har fått och mörkertalet är stort så än så länge vet jag ej hur de uppfattas av Ubuntus läsare.
Dock anser jag inte att de är så off-topic eftersom jag skriver dem för att promota fri kultur där Creative Commons är systerrörelsen till Open Source. Ett engagemang och intresse för öppen källkod går ofta hand i hand med motsvarande för fri kultur och det finns band mellan rörelserna som jag genom bl a mina blogginlägg vill stärka.
Exempel på dessa band är att Ubuntu i varje release innehåller ett "free culture showcase" och att Canonical sponsrar Creative Commons. Andra exempel är att framstående personer inom Open Source rörelsen oftast väljer att släppa sina literära och musikaliska verk under Creative Commons. Richard Stallman var stenhård med att biografin om honom skulle släppas fri, Jono Bacon krävde likaså av utgivaren att hans bok skulle CC-licensieras, Hungry Lucy släpper all sin musik fri då Warren Harris själv under många år som utvecklare har använt stora mängder open source och på detta sätt valt att ge tillbaks till communityn. Detta är bara några få exempel.
Jag anser att det är dags att vi slutar stirra endast på vårt lilla område av kreativt skapande, nämligen programkod, och lyfter blicken och ser hur våra metoder och vårt communitytänkande försöker sprida sig till andra kreativa områden och börjar stödja det. I en värld där den fortsatt allmänt härskande uppfattningen, trots vissa framgångar, är att alla former av kreativa verk ska ägas och kontrolleras av upphovsmännen på allmänhetens bekostnad, så är vi fröet till en pånyttfödande kulturrevolution och om vi inte allierar oss med kreatörer inom andra artistiska grenar så kommer vi fortsatt att marginaliseras och ignoreras. Patentlagar, DRM, ACTA, upphovsrättslobbies m.m. arbetar aktivt mot oss för att begränsa användningen av öppen källkod som för dem utgör ett hot. Det är precis samma fiender som motarbetar fri programvara och fri kultur och det är precis samma tankesätt och oförståelse för hur något som är fritt och utvecklat i en Bazaar av så många kockar faktiskt kan vara bättre som håller båda rörelserna tillbaka.
Genom att sprida fri kultur till allmänheten så kan vi också bana väg för fri programvara.
Starkt politiska inlägg från min blogg filtrerar jag redan bort från Ubuntu-se.
Du får gärna höra av dig igen och säga vad du anser om mina tankar och mitt agerande. Jag vill gärna ha feedback, vare sig du håller med mig eller inte. Skriv gärna även om du tycker att jag är en babblande idiot, så länge du kan förklara varför så är det nyttig feedback för mig. Om det är något som är trist med bloggar så är det att de oftast är väldigt enkelriktad kommunikation och man får lätt känslan av att man agerar i ett vakum.
Ojoj, du har ett aningen större perspektiv på meningen med http://ubuntu-se.org/planet än vad jag (och förmodligen många med mig gissar jag) har med mina återkommande besök till sidan. Jag går dit för att få lite tips och trix eller schyssta program för Ubuntu som jag själv inte upptäckt tidigare.
SvaraRaderaJag förstår din avsikt med att inkludera Jamendo-tipsen på http://ubuntu-se.org/planet men jag tycker du drar lite för stora växlar när du pratar om att kulturrevolution, kreativt skapande osv. Det är möjligt att det är samma tankar, idéer och människor som står upp emot upphovsrätt på musik o dyl som för patent, DRM etc, fast i mina ögon finns det ingen korrelation mellan att vara intresserad av att läsa om Ubuntu-tips och att attraheras av musik som släpps under Creative Common.
Jag är för övrigt väldigt musikintresserad men jag väljer definitivt att hitta min musik på annat håll än på en blog om Ubuntu, dit går jag av helt andra orsaker som sagt. Frågan är om det inte är så med den en klar majoritet av Ubuntu.se:s besökare? Jag tycker tvärt om att det inte har där att göra, som du nog förstått. :)
Björn:
SvaraRaderaTack för ett klokt och välformulerat svar.
Jag vill tydliggöra att jag egentligen har samma syn på meningen med ubuntu-se.org/planet som du och att även jag anser att mina musikinlägg egentligen inte hör hemma där.
Jag började missionera för cc musik bland Planet Ubuntu's läsare då jag vet att många av dem har samma grunduppfattning och gärna tar till sig budskapet och mina tips. Lite försiktigt i början för att se reaktionen men då jag bara fick positiva reaktioner så fortsatte jag.
Jag kan dock hålla med om att det nu har blivit lite väl långdraget och därmed mest blivit ett off-topic brus. Med över 50 inlägg så har jag säkert också redan övertygat de som varit intresserade av mitt budskap och de kan enkelt följa mig direkt på min blogg istället.
Så, du har övertygat mig, jag slutar nu att vidarebefodra mina musikinlägg till Planet Ubuntu. Lite allmänna sammanfattande cc:inlägg då och då får du dock stå ut med ;)