tisdag 13 juli 2010

Fri musik från Jamendo 63: Entheos

Här kommer ett jäkligt skönt debutalbum från en amerikansk trio som kallar sig entheos och spelar vad de själv kallar dreampop, dvs pop/rock med drömlika inslag. Gruppen är dessutom begåvad med en bror/syster sångarduo (båda utmärkta sångare) som har sjungit tillsammans hela livet och därför är hur tighta och samsjungna som helst i de många duetter som finns på skivan.

Låtarna är väldigt varierande vilket visar på gruppens otroliga bredd. De två första spåren domineras till stor del av elgitarrer, är i det närmaste instrumentala och har ett tyngre rocksound medans spår nummer tre är en popduett med akustiska gitarrer och stråkinstrument samt låt nummer sex är en instrumental pianolåt. Gemensamt för alla låtarna är att de är väldigt välgjorda och smälter samman till ett underbart, drömlikt album.

Som alltid så är mina musiktips fri musik som distribueras gratis via Jamendo och kan kopieras fritt under Creative Commons utan att man bryter någon lag eller att rättighetsinnehavarna misstycker. För att tanka hem hela albumet behöver ni bara besöka entheos sida på Jamendo.

[intressant?]
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar