söndag 20 december 2009

Fri musik från Jamendo 23: Heifervescent

För den som gillar lite melodiös brittisk indie-pop så kan det vara värt att lyssna in sig på Heifervescent, ett solprojekt av Andy Doran som tidigare varit med i diverse okända brittiska band.

Hittills har Andy släppt fyra album under namnet Heifervescent för fri nedladdning genom Jamendo. Musiken är klart välgjord - välskrivna och varierande låtar med ett rikt, fylligt sound som passar Andys sångröst riktigt väl!

Heifervescent låter ganska mainstream men med en mörk underton och vardagliga men intressanta texter och det är nog därför hans musik fortsätter att växa ju mer jag lyssnar och har nu blivit lite av en favorit som jag ofta återkommer till. Klicka på widgeten nedan för att lyssna på skivan Pondlife Fiasco eller besök Heifervescent på Jamendo för att lyssna på och ladda ner alla album.

  
[intressant?]

5 kommentarer:

 1. Jag tycker det känns som att du inte lägger ribban lika högt för fri musik som "vanlig" musik. "Välgjord", "välskriven", vem skulle beskriva The Beatles så? Räcker inte "bra"? Nu låter det som "vad duktig han är som kan skriva låtar".

  Även om du inte menar så så är det det intryck det ger.

  SvaraRadera
 2. Detta är fantastiskt. På bara några månader så har denna bloggen blivit den främsta platsen att upptäcka ny musik på. Keep up the good work.

  PS. Jag vill bidra med lite julmusik
  http://magnatune.com/artists/albums/magnacomp-christmas/

  SvaraRadera
 3. Anonym: Tack för din feedback. Jo, det stämmer, jag ställer väldigt höga krav på den musik jag rekommenderar då jag inte vill ge intryck av att jag lovordar all fri musik och uttrycker mig då nog lite väl försiktigt ibland. Men jag tar till mig av kritiken och ska försöka att skärpa mig!

  Jerker: Tack för ditt beröm och din rekommendation för julmusik! Magnatune är ytterligare en intressant källa för musik som också gärna kan få lite mer uppmärksamhet även om det inte är fullt lika fri musik som Jamendo. Jag tror dock att deras streams är CC-licensierade även om (de annars klart prisvärda) nedladdningarna inte är det.

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Kolla upp bandet "On returning" på Jamendo. Bra indie-pop från sverige. Väl värda att lyssna på./Niklas

  SvaraRadera
 5. Hej NS!
  Tack för tipset! Jag ska kolla upp On Returning och inkludera dem om de faller mig i smaken.

  SvaraRadera