lördag 12 december 2009

Art of Community för fri nedladdning
Detta är inte direkt någon nyhet längre men jag tänkte passa på att nämna att Jono Bacon's bok - The Art of Community, nu finns tillgänglig både i fysiks bokform och som PDF. Då den släppts under en Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike-licens så får man alltså hämta hem den gratis och även sprida den till vänner och bekanta. Du kan tanka hem PDFen härifrån.

Jono Bacon har titeln Ubuntu Community Manager på Canonical och är därmed en av de mest inflytelserika personerna inom Ubuntuvärlden med det ansvarsfulla uppdraget att organisera och utveckla Ubuntus växande, världsomspännande community. Han är även välkänd som initiativtagare till LUGRadio som under flera år var den mest populära Linux-podcasten. Boken, som jag ännu ej själv har läst, handlar om konsten att bygga, styra och underhålla en community runt ett open source projekt och riktar sig därmed främst till ledare av andra open source projekt.

Vill man hellre läsa boken i fysisk form samt stödja författaren och bokförlaget som tagit detta goda initiativ så kan man beställa den från bl a Bokus.

[intressant?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar