lördag 4 juli 2009

Jono Bacon:s sidoprojekt

De mer insatta Ubuntuanvändarna är nog bekanta med namnet Jono Bacon. Till vardags är han anställd av Canonical som Ubuntu Community Manager och gör allmänt ett mycket uppskattat jobb, men han är också känd för flera sidoprojekt.

Bl a skapar han Heavy Metal musik under namnet "Severed Fifth" och släpper den fri på nätet under en Creative Commons licens (attribution, share alike). Hans första album Denied by Reign har funnits ute ett tag men då jag inte är någon större fan av death-metal-growls så har jag inte laddat ner den förrän nu. Alla som är nyfikna eller intresserade kan besöka projektets officiella hemsida. Tyvärr tycks inte hans musik finnas på Jamendo av någon anledning, kanske jag ska tipsa honom om sajten...

Ett annat av Jono:s sidoprojekt är boken Art of Community som kommer att släppas senare i år, både i bokform (av det kända bokförlaget O'Reilly) och för fri nedladdning under en CC licens. Denna bok handlar om hur man bygger och underhåller en gemenskap såsom Ubuntu på bästa sätt och borde bli en mycket intressant läsning. Även här kan ni följa utvecklingen genom projektets hemsida.

Slutligen är Jono sedan ett par episoder tillbaks en återkommande co-host på FLOSS Weekly, en av de bättre Linux/Open Source podcasts som jag har lyckats hitta.

Jono:s projekt och funderingar kan man givetvis följa på hans blogg.

2 kommentarer:

 1. Se där ja...

  Har vi en blogg som vi hållit hemlig till nu?

  Känn dig länkad.

  SvaraRadera
 2. Nja, knappast hemlighållen då det finns en länk från Pekingpiraterna.se även om jag inte ännu skrikigt högt om dess existens... ;)

  Tack för länken! Vi ses imorgon...

  SvaraRadera