måndag 6 juli 2009

Läsarnas fria tidning

Jag vill passa på att rekommendera Läsarnas Fria Tidning för alla som vill ha nyanserade och verklighetsanknytna nyheter som inte främst är till för att driva en politisk agenda eller sälja lösnummer eller reklam.

Läsarnas Fria Tidning har en redaktion och ges ut i pappersformat i ungefär samma storlek som Metro en gång per vecka. Till skillnad från Metro så saknar den dock helt reklam och allt material är skrivet av engagerade läsare som bidrar med material till tidningens hemsida. På hemsidan kan man också läsa de insända artiklarna samt betygsätta dem och på det viset vara med och bestämma vilka som ska publiceras i tidningen.

Innehållet är generellt av en mycket hög kvalité med djupgående artiklar som skildrar perspektiv och ämnen som man inte är van vid från kommersiell press.

En helårsprenumeration kostar bara 350 kr, vilket innebär 50 nummer för 7 kr/st, vilket jag antar att endast täcker tryck och distributionskostnad. Allt material kan dessutom läsas gratis på tidningens hemsida. Själv är jag inte ännu prenumerant men överväger starkt att bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar