lördag 27 augusti 2011

Lägger bloggandet på is...

Efter att under en längre tid enbart ha bloggat sporadiskt så har jag nu beslutat mig för att lägga mitt bloggande på is. Orsaken är varken att jag tröttnat eller att det inte finns tillräckligt mycket intressant att rapportera, analysera och skriva om. Tro mig, här och nu skulle jag säkert kunna få ihop 100 rubriker till inlägg som jag skulle vilja skriva och ibland kliar det rejält i fingrarna. Musiktips har jag heller ingen brist på då jag hela tiden upptäcker nya, spännande artister.

Nej, orsaken är helt enkelt att jag har för många projekt på gång för att hinna med allt jag vill göra så jag måste helt enkelt rensa i floran och plocka bort en del för att ge plats och tid åt resten. Alternativet skulle nämligen vara att jag fortsatte att syssla med fler projekt än jag egentligen hinner med och därmed missköter samtliga och stressar upp mig och känner mig otillräcklig i onödan. Då är det bättre att göra ett par saker ordentligt i lugn och ro samt lägga resten på is.

Så, efter att ha funderat fram och tillbaks under sommaren så kom jag fram till att bloggandet är en av de saker jag kan lägga på is. De som läser mig gör det främst genom gnuheter eller ubuntu-se, så jag kommer troligtvis inte ha förlorat så många läsare om jag en gång i framtiden återupptar bloggandet.

För de som kanske är intresserade eller nyfikna så kommer jag nu, förutom att ägna mer energi åt mig själv, familj och vänner, främst att syssla med fyra projekt.

Det första är att lära mig finska då min fru kommer från Finland och hela den ingifta halvan av min släkt både bor i Finland och är finsktalande. Det vore kul att kunna tala finska då vi besöker dem och det är inte otänkbart att vi skaffar sommarstuga eller hus där i framtiden.

Mitt andra projekt är att fördjupa mig i Baha'i, en religion som jag nu ser som min efter att under en längre tid ha läst om och fascinerats av den. Om ni, liksom jag, har en tro på en större makt och en plan med allt men varken tror på himmel, helvete, satan, skapelseberättelsen, att Jesus verkligen var Guds son, eller att religiösa dogmer och legender bör trumfa över vetenskap och sunt förnuft så kan jag bara rekommendera att ni kastar ett öga på Baha'i. Chansen är att ni hittar ett nytt hem för er andlighet. Jag hade tänkt blogga om Baha'i i en separat blogg för att sprida kunskapen om denna rörelse, men det är ytterligare ett projekt som jag lagt på hyllan.

Det tredje är att få färdigt mitt C++ baserade GUI (Graphical User Interface) kallat WonderGUI som jag nu jobbat på i elva(!) år, släppa en första officiell version och förhoppningsvis kommersialisera det i större skala. Tidiga versioner används idag av Proactive Gaming och SofTube som har erhållit kommersiella licenser, vid sidan om GPL. Om någon är intresserad av att använda eller hjälpa till med ett GUI som är gjort för spel och andra program där man vill ha ett snyggt och unikt användargränssnitt som skiljer sig från mängden så får ni gärna kontakta mig.

Det fjärde projektet är helt enkelt att vidareutveckla mina programmeringskunskaper. Jag har sysslat med assembler, C/C++ och Java under hela min karriär och känner att det är dags att jag breddar mina kunskaper genom att t ex lära mig programmera interaktiva webbsidor genom JavaScript eller något lämpligt framework.

Det kan kanske bli något enstaka inlägg då och då i framtiden, men om ni vill fortsätta följa mig så rekommenderar jag att ni lägger till mig i era kretsar på Google+. Ni hittar mig nog lättast genom att söka på Tord Jansson, Proactive Gaming. Har ni inget Google+-konto så kan jag skicka er invites.

Så, slutligen vill jag bara säga tack till alla som delar min passion för Ubuntu, Creative Commons eller piratpolitik och valt att följa min blogg. Jag hoppas att jag med mina inlägg har kunnat berika era liv på åtminstone något sätt.

2 kommentarer:

  1. Baha'i är riktigt intressant faktiskt. Du får bilda mig över en fika snart?

    SvaraRadera
  2. Beelzebjörn: En fika är long overdue. Vi får höras vid i veckan.

    SvaraRadera