måndag 25 oktober 2010

Linux podcasts #1: The Linux Action Show

Det finns ett antal bra podcasts som handlar om Ubuntu och fri programvara i allmänhet. Jag har lyssnat på en hel del och tänkte nu börja tipsa om mina favoriter, en åt gången. Först ut är Linux Action Show.


The Linux Action Show är en väldigt amerikansk podcast som har hållit på ända sedan 2006 och behandlar allt som rör Linux och fri programvara. Episoderna som är runt en timme långa släpps regelbundet varje söndag kväll (måndag morgon i Sverige) som både video och ren audio. Man kan även titta och lyssna live när episoderna spelas in tidigare samma dag.

Showen består av Bryan och Chris som presenterar nyheter, recenserar program och produkter samt diskuterar aktuella händelser. Showen håller ett högt tempo och är gjord i en mycket amerikansk, actionfylld radiostil med tillgjorda röster och utrop såsom "dude!" och "hardcore!" vilket kan kännas lite löjligt för oss mer down-to-earth svenskar men bidrar till att göra showen kul och engagerande.

En kul, välproducerad och underhållande show för alla som vill hålla sig uppdaterade med vad som händer i Linuxvärlden. Rekommenderas!

[intressant?] Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar