lördag 18 september 2010

Call for help! - Öppen källkod i kommunen!

Precis när jag har som mest bråttom med allt så får jag en förfrågan om att med kort varsel skriva ihop ett politiskt förslag gällandes öppen källkod i offentlig förvaltning i syfte att övertyga en kommun att i större utsträckning gå över till fri programvara.

Detta förslag kommer sedan att läggas fram av en mycket duktig och driven person med gott inflytande i kommunen i fråga. Problemet är bara att jag för tillfället inte är särskilt påläst om alla detaljerna och att förslaget behöver vara färdigt redan till på onsdag!

Om du har information, tips, råd eller material att vidarebefodra till mig så får du gärna göra så snarast möjligt. Skriv i en kommentar till detta inlägg eller maila mig direkt på tord PUNKT jansson SNABEL-A gmail PUNKT com.

All matnyttig information mottages tacksamt, men framför allt studier/rapporter/reportage om redan genomförda förändringar i offentlig, helst svensk, förvaltning är av störst värde.

Jag vet ej om jag kommer att hinna skriva ihop vad jag önskar men jag kommer i alla fall att göra ett försök.

[intressant?]Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 kommentarer:

 1. Finns det inte svenska företag med direkt erfarenhet av detta? Jag tänker på Cendio med Thinlic till exempel?

  SvaraRadera
 2. Här har det skrivits ett tidigare brev du kanske kan plocka lite av...

  http://ubuntu-se.org/phpBB3/viewtopic.php?f=65&t=27679

  SvaraRadera
 3. Finns väl en rad myndigheter och liknande du skulle kunna hänvisa till. I dessa tider så kan jag inte undgå att tänka på Valmyndigheten, Smhi har jag för mig är ett annat exempel, även premiepensionsmyndigheten.

  Men din fråga är nog tyvärr lite för generell för att du skall kunna få vettiga svar. Handlar det om något mer generellt för att få politiker att begripa hela konceptet med fri mjukvara, eller är det något mer konkret. I det senare fallet så behöver folk givetvis få mer konkreta detaljer om uppgiften i fråga.

  --steelneck

  SvaraRadera
 4. Tack ni som gav tips och förslag. Jag fick ihop en skrivelse i sista stund som jag själv tycker blev bra så nu får vi avvakta och se om det börjar röra sig i frågan.

  SvaraRadera
 5. Medborgarförslag till kommuner är ett sätt:
  http://lulea.siteseeker.se/?q=ubuntu&submit=S%C3%B6k

  SvaraRadera
 6. Anonym: Medborgarförslag känner jag väl till, detta rörde sig om ett tillfälle att få förslaget framlagt med större politisk tyngd än vad ett medborgarförslag ger.

  Men tack för att du tipsade ändå, det kan finnas andra läsare av bloggen som inte kände till den möjligheten.

  SvaraRadera