fredag 21 januari 2011

Ännu mer fri musik

Till er som följer min blogg via Gnuheter.com eller ubuntu-se.org så vill jag bara kort nämna att jag återigen har lagt upp länkar till fem nya artister med bra, fri musik släppt under creative commons. Dessa är:

Wasted Heroes - Blandning mellan dödsmetall och traditionell hårdrock, med både growler och sångare.
Anabase* - Fransk, melankolisk pop med en härligt uttrycksfull sångerska! En personlig favorit.
Dr Pimp - Easy listening, chillout med nynnande sångerska och akustiska samplingar. Utmärkt bakgrundsmusik.
MMDA - Dance/electronica/techno i nittiotalsstil av hög kvalité! Ytterligare en personlig favorit.
Singleton - Välproducerad indierock med utmärkt sångerska. Klart hög kvalité!

[intressant?] Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Fri musik från Jamendo 77: Singleton

Här kommer lite indierock från en grupp som heter Singleton. För tillfället trea på Jamendos albumslista med debutalbumet The High Seas och det av goda skäl då musiken är välgjord och sångerskan har en röst mycket väl lämpad för denna typ av musik.

Som alltid med mina rekommendationer så rör det här sig om fri musik som man fullt lagligt får tanka hem och kopiera till vänner och bekanta. Klicka på widgeten nedan för att lyssna på hela albumet eller besök gruppens hemsida eller sida på Jamendo för att tanka hem.


[intressant?] Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

tisdag 18 januari 2011

Sökes - account manager till nätpokerbolag!

Jag passar på att vidarebefodra denna platsannons för företaget som jag jobbar på då vi med ljus och lykta söker efter en lämplig account manager. Jag kan tänka mig att det finns ett visst överlapp mellan mina läsare och pokerintresserade, teknikkunniga och organiserade invider. Känner ni någon som kunde vara lämplig så tips dom gärna!

Jag kan intyga att det är ett bra ställe att jobba på med mycket kreativitet, högt i tak (både bildligt och bokstavligen!) och fantastiska möjligheter till utveckling och karriär. Jag skojar inte, själv har jag fått intresseförfrågningar från bl a Google, Electronic Arts och TAT (nu en del av RIM) men valt att satsa på detta, så mycket tror jag på Proactive Gaming.

Annonsen hittar ni på http://proactivegaming.com/career

[intressant?] Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

lördag 15 januari 2011

Fri musik från Jamendo 76: MMDA

MMDA är ett ryskt band som spelar dance/electronica/techno och släppte sitt debutalbum Digital Love sommaren 2010. Tyvärr innehåller det bara tre låtar, men alla är väl värda att lyssna på med väl inmixad sång från Kate Lesing. Den musikaliska bredd som gruppen lyckas uppvisa med bara tre låtar är imponerande då varje låt har sin egen starka karaktär, så jag hoppas verkligen på mer fri musik från dessa lovande musiker!

Lyssna själv om detta är något för dig genom att klicka på widgeten nedan eller besök gruppens sida på Jamendo för att gratis tanka hem albumet.


[intressant?] Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

torsdag 13 januari 2011

Fri musik från Jamendo 75: Dr. Pimp

Dr Pimp kallar sig en tysk artist som har gjort ett härligt album vid namn Multilayered Timbres som jag inte vet hur jag ska klassificera men han själv har taggat det som easy listening, ambient, lofi och chillout. Lättlyssnat är det definitivt men jag undrar om man kan kalla det för ambient och chillout då det domineras av samplade akustiska instrument och nynnande röster.

Jag rekommenderar i alla fall att du klickar på widgeten nedan för att avgöra om detta fria album som du kan tanka hem gratis från Jamendo och kopiera fritt till vännner och bekanta är något för dig.



[intressant?] Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

tisdag 11 januari 2011

Fri musik från Jamendo 74: Anabase*

Det var längesen jag rekommenderade fransk musik, men här är en grupp vars musik och sångerska ordentligt står ut från mängden!

Anabase* kallar sig gruppen och de spelar vad de själv kallar för melankolisk pop. Hittills har det blivit två album varav det första kallat expédition vers l'intérieur är det som jag gillar bäst och presenterar nedan.

Klicka på widgeten nedan för att lyssna eller besök deras sida på Jamendo för att lyssna på och tanka ner båda albumen helt gratis.


[intressant?] Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

söndag 9 januari 2011

Fri musik från Jamendo 73: Wasted Heroes

Nu är det dags för lite hårdare musik, närmare bestämt lite melodiös dödsmetall med både en growler och en mer traditionell hårdrockssångare.

Wasted Heroes heter gruppen och du kan lyssna på deras första fullängdsalbum genom att klicka på widgeten nedan samt tanka hem det från deras sida på Jamendo.


[intressant?] Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

fredag 7 januari 2011

Mer fri musik

Till er som följer min blogg via Gnuheter.com eller Linux-se.org så vill jag bara kort nämna att jag har lagt upp några nya musiktips för härlig, fri musik släppt under creative commons. Dessa är:

Pianochocolate - Ljuvlig och lite melankolisk sammansmältning av Violin, Piano och elektroniskt.
Maurizio Oddone - Välgjorda Bach-tolkningar av denna italiensk musiker.
Pretonika - Få men mycket välgjorda Trance-låtar.
The Dead Rocks - Nyskriven 60-tals surf-rock från Brasilien?! Hur retro som helst!
Will Hammond Jr. - Soul & RnB med inslag av funk, soul och folksong från en veteran inom musikindustrin.

Alla ovannämnda håller mycket hög kvalité!

[intressant?] Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Fri musik från Jamendo 72: Pianochocolate

Dags för lite fri musik igen som ni kan ladda hem, lyssna på och sprida till vänner och bekanta med upphovsmannens samtycke då den har försetts med en Creative Commons-licens.

Ryska gruppen Pianochocolate har funnits med ett tag och hunnit släppa tre album varav det tredje, vid namn Aquarelle, nu har en god placering på Jamendo's topplista. Det rör sig om violin- och pianokompositioner mot en välgjord bakgrund av elektronisk musik. En av mina nuvarande favoriter - mycket vackert, välgjort och lite melankoliskt!

Klicka på widgeten nedan för att lyssna till albumet Aquarelle eller besök Pianochocolate's sida på Jamendo för att lyssna på och tanka hem alla album.


[intressant?] Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,